Sarajevo
16

Social Media

Light
Dark

U Sarajevu održan novi skup podrške narodu Palestine

U Sarajevu je organiziran skup podrške narodu Palestine. Ovaj skup je organiziralo udruženje IOD (International organization for development). Oni žele mirnom šetnjom kroz grad skrenuti pažnju na katastrofalno stanje u Gazi i Zapadnoj obali, koje traje već tri mjeseca uz svakodnevno bombardovanje. Mirna šetnja je išla od Sebilja do trga Ubijene djece Sarajeva. Jedna od organizatorica skupa Safija Tadefij kaže da su ovo treći po redu protesti, piše Avaz. Naslovna fotografija: N. Šaljić

U Sarajevu je organiziran skup podrške narodu Palestine. Ovaj skup je organiziralo udruženje IOD (International organization for development). Oni žele mirnom šetnjom kroz grad skrenuti pažnju na katastrofalno stanje u Gazi i Zapadnoj obali, koje traje već tri mjeseca uz svakodnevno bombardovanje.

Mirna šetnja je išla od Sebilja do trga Ubijene djece Sarajeva.

Jedna od organizatorica skupa Safija Tadefij kaže da su ovo treći po redu protesti, piše Avaz.

Foto: avaz
  • Želimo da pokažemo narodu Palestine da smo uz njih i da strogo osuđujemo genocid i ubijanje civila, njih 30 hiljada. Da smo protiv rušenja bolnica, škola i svega što ovaj rat nosi. Velike sile su stale uz Izrael što ne znači da je taj narod stao iza Izraela. Nažalost, velike sile su uložile veto za obustavu vatre na Gazu i nadam se da će pritisak medija to promijeniti. Mirna šetnja ide do trga (bivši BBI) gdje će biti održan bazar na kojem ćemo skupljati novac za narod Palestine. Skupljamo sredstva za vodootporne šatore narodu Palestine – rekla je Tadefi.

Naslovna fotografija: N. Šaljić

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Šta dalje čitati...
Share to...