Sarajevo
21

Social Media

Light
Dark

U susret godišnjici Olimpijade: Olimpijski centar Bjelašnica domaćin FIS Europa Cupa u alpskom skijanju

Olimpijski centar Bjelašnica će 16. i 17. februara 2024. godine biti domaćin FIS Europa Cupa u alpskom skijanju za muškarce u Super-G disciplini.

Tim povodom, danas, u Velikoj sali hotela “Nomad” na Bjelašnici održana je konferencija za medije na kojoj su direktor KJP ZOI'84 Jasmin Mehić, premijer Kantona Sarajevo Nihad Uk, ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Kenan Magoda, ministar privrede Zlatko Mijatović, načelnik Opštine Trnovo Ibro Berilo i predsjednica Uprave NLB Banke, istakli značaj održavanja ovog sportskog događaja za dalji razvoj Olimpijskog centra Bjelašnica, Sarajeva, sportista i prestižnih skijaških takmičenja.

Ovo je rezultat kontinuiranog ulaganja u razvoj ski-centra, i takmičarskog sporta te jasne strategije Uprave ski-centra da OC Bjelašnicu vrati na listu važnih skijaških destinacija.

Početkom februara 2023. održat će se i posljednja FIS kontrola, a najavljena povoljna vremenska prognoza, snijeg i zahlađenje, omogućit će da staza bude pripremljena po najvišim standardima.

FOTO: TV ALFA

Dio press konferencije pogledajte ovdje:

VIDEO: TV ALFA

Naslovna fotografija: TV ALFA

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Šta dalje čitati...
Share to...