Sarajevo
3

Social Media

Light
Dark

Uhapšeni navijači FK Sarajevo pušteni na slobodu: Sud im odredio mjere zabrane

Općinski sud u Sarajevu, umjesto zatraženog pritvora, odredio je mjere zabrane navijačima FK Sarajevo Belminu Hambi i Mirnesu Solaku osumnjičenima za napad na policajce tokom navijačkih nereda u nedjelju, potvrđeno je za portal “Avaza”. Javljanje Policijskoj stanici Mjere se ogledaju u tome da se ova dvojica članova “Hordi zla” dva puta sedmično moraju javljati nadležnoj Policijskoj stanici. Interesanto je, kako nam je pojašnjeno u Tužilaštvu Kantona Sarajevo,  da je Općinski sud obrazložio da je prihvaćen prijedlog Tužilaštva KS koji je za navijače tražio jednomjesečni pritvor, ali da je, kako su naveli, ocjenio da se svrha može postići i blažim mjerama, odnosno mjerama zabrane što podrazumijeva javljanje policiji. Tužilaštvo je zatražilo pritvor zbog opasnosti da bi dvojica osumnjičenih boravkom na slobodi mogli ponoviti krivično djelo. Pušteni na slobodu Njih dvojica su osumnjičeni da su, bježeći od policije, automobilima udarili dvojicu pripadnika MUP-a Kantona Sarajevo i nanijeli im povrede. Prema riječima advokata Omara Mehmedbašića, Hambo i Solak su pušteni na slobodu nakon što je Sud prihvatio prijedlog odbrane da im se odrede mjere zabrane jer ranije nisu osuđivani.   Naslovna fotografija: Avaz

Općinski sud u Sarajevu, umjesto zatraženog pritvora, odredio je mjere zabrane navijačima FK Sarajevo Belminu Hambi i Mirnesu Solaku osumnjičenima za napad na policajce tokom navijačkih nereda u nedjelju, potvrđeno je za portal “Avaza”.

Javljanje Policijskoj stanici

Mjere se ogledaju u tome da se ova dvojica članova “Hordi zla” dva puta sedmično moraju javljati nadležnoj Policijskoj stanici.

Interesanto je, kako nam je pojašnjeno u Tužilaštvu Kantona Sarajevo,  da je Općinski sud obrazložio da je prihvaćen prijedlog Tužilaštva KS koji je za navijače tražio jednomjesečni pritvor, ali da je, kako su naveli, ocjenio da se svrha može postići i blažim mjerama, odnosno mjerama zabrane što podrazumijeva javljanje policiji.

  • Tužilaštvo će na ovu odluku Općinskog suda Sarajevo uložiti žalbu – navela je za portal “Avaza”, Azra Bavčić, glasnogovornica Tužilaštva Kantona Sarajevo.

Tužilaštvo je zatražilo pritvor zbog opasnosti da bi dvojica osumnjičenih boravkom na slobodi mogli ponoviti krivično djelo.

Pušteni na slobodu

Njih dvojica su osumnjičeni da su, bježeći od policije, automobilima udarili dvojicu pripadnika MUP-a Kantona Sarajevo i nanijeli im povrede.

Prema riječima advokata Omara Mehmedbašića, Hambo i Solak su pušteni na slobodu nakon što je Sud prihvatio prijedlog odbrane da im se odrede mjere zabrane jer ranije nisu osuđivani.  

Naslovna fotografija: Avaz

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Share to...