Sarajevo
1

Social Media

Light
Dark

Umjetnica koja svojim glasom i rukama stvara čaroliju: Slikanje i pjevanje su ljubav na prvi pogled

Aylin je mlada i multitalentovana umjetnica koja svojim rukama stvara čaroliju. Slikanje nije njen jedini talent, jer ona svira i flautu a njen prvobitni instrument je vokal... To je dokazala duetskom pjesmom koju je snimila sa poznatim pjevačem Muhamedom Karaosmanom. Pored talenata koje imate, tu je i onaj prema muzici, kako spajaš muziku i slikanje? Od koga ste učili? Ajlin Babaić je sa 16 godina oduševila bojom glasa na svom prvom javnom nastupu za koji kaže da je imala neopisivu tremu, ali kada je izašla na scenu, trema je nestala. Svaki nastup je za nju značajan i zauzima posebno mjesto, a za budućnost se planira nastaviti baviti pjevanjem kao i slikanje, bez kojeg ne može zamisliti jedan dan. Kako je krenula ljubav prema slikanju? Savjet za sve mlade? Moj savjet je da se uvijek trudite i bez obzira na sve jer tada je sigurno zagarantovan uspjeh, znam po sebi. Ne slušajte druge, slušajte sebe i imat ćete puno sretniji život i karijeru. Naslovna fotografija: Aylin

Aylin je mlada i multitalentovana umjetnica koja svojim rukama stvara čaroliju. Slikanje nije njen jedini talent, jer ona svira i flautu a njen prvobitni instrument je vokal… To je dokazala duetskom pjesmom koju je snimila sa poznatim pjevačem Muhamedom Karaosmanom.

FOTO: AYLIN

Pored talenata koje imate, tu je i onaj prema muzici, kako spajaš muziku i slikanje?

  • Pored slikanja jako volim i pjevati, često me možete čuti kako pjevam kada slikam, oba polja su slična i lako se mogu kombinovati, sve to veže iskrena emocija i ljubav, trenutno mi je najveći fokus na slikanju, dok se za muziku još uvijek spremaju pjesme.

Od koga ste učili?

  • Najveće znanje sam postigla učeći sama kroz djetinstvo, također i u umjetničkoj srednjoj školi koju sam završila, a kasnije kroz posao koji počinjem raditi a to je tetoviranje.

Ajlin Babaić je sa 16 godina oduševila bojom glasa na svom prvom javnom nastupu za koji kaže da je imala neopisivu tremu, ali kada je izašla na scenu, trema je nestala. Svaki nastup je za nju značajan i zauzima posebno mjesto, a za budućnost se planira nastaviti baviti pjevanjem kao i slikanje, bez kojeg ne može zamisliti jedan dan.

Kako je krenula ljubav prema slikanju?

  • Ljubav prema slikanju počela je nesvjesno, od malih nogu, moje najinteresantnije igračke bile su kistovi i bojice pa je kasnije od igre nastalo ono što mi je danas život i najveća ljubav a to je umjetnost.
FOTO: AYLIN

Savjet za sve mlade?

Moj savjet je da se uvijek trudite i bez obzira na sve jer tada je sigurno zagarantovan uspjeh, znam po sebi. Ne slušajte druge, slušajte sebe i imat ćete puno sretniji život i karijeru.

Naslovna fotografija: Aylin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *