Sarajevo
10

Social Media

Light
Dark

Upisale 300 pobjeda, predvodi ih sestra balkanske superzvijezde

Košarkašice USK Praga su u prošlom kolu proslavile jubilej češkog prvenstva - 300 vezanih pobjeda.  Posljednji put ovaj tim je u državnom prvenstvu izgubio davne 2013. godine.  U tom periodu su osvojile 11 uzastopnih titula, kup i jednu Euroligu, a niz je zapravo i duži, jer su druge posljednji put bile 2010. godine.  Glavna igračica ovog tima je Valerijan Vukosavljević, Francuskinja udata za srbijanskog košarkaša Filipa Vukosavljevića, a da je prava mala balkanska kolonija u pitanju potvrdila je i činjenica da se u timu nalazi Teja Oblak, sestra golmana Atletiko Madrida, Jana Oblaka, piše Avaz. Naslovna fotografija: Platforma X

Košarkašice USK Praga su u prošlom kolu proslavile jubilej češkog prvenstva – 300 vezanih pobjeda. 

Posljednji put ovaj tim je u državnom prvenstvu izgubio davne 2013. godine. 

U tom periodu su osvojile 11 uzastopnih titula, kup i jednu Euroligu, a niz je zapravo i duži, jer su druge posljednji put bile 2010. godine. 

Glavna igračica ovog tima je Valerijan Vukosavljević, Francuskinja udata za srbijanskog košarkaša Filipa Vukosavljevića, a da je prava mala balkanska kolonija u pitanju potvrdila je i činjenica da se u timu nalazi Teja Oblak, sestra golmana Atletiko Madrida, Jana Oblaka, piše Avaz.

Naslovna fotografija: Platforma X

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Share to...