Sarajevo
31

Social Media

Light
Dark

Zukan Helez za “Avaz”: Bit će poduzete mjere protiv svih učesnika u obilježavanju neustavnog dana RS

Ministar odbrane BiH Zukan Helez prije nekoliko dana najavio je poduzimanje zakonom predviđenih mjera protiv svih učesnika u obilježavanju neustavnog dana RS. U izjavi za "Avaz", nakon manifestacije u Banjoj Luci, kazao je da u većini bh. institucija danas nije bilo uposlenih srpske nacionalnosti, a da je za odsustvo s posla korišteno i bolovanje ili slobodan dan. Iz Tužilaštva BiH danas su kazali da sa partnerskim agencijama za provedbu zakona prate sva dešavanja koja mogu imati elemente krivičnih djela iz njegove nedležnosti. Naslovna fotografija: Avaz

Ministar odbrane BiH Zukan Helez prije nekoliko dana najavio je poduzimanje zakonom predviđenih mjera protiv svih učesnika u obilježavanju neustavnog dana RS.

U izjavi za “Avaz”, nakon manifestacije u Banjoj Luci, kazao je da u većini bh. institucija danas nije bilo uposlenih srpske nacionalnosti, a da je za odsustvo s posla korišteno i bolovanje ili slobodan dan.

  • Dao sam zadatak generalnom inspektoru u Ministarstvu odbrane da napravi kompletnu informaciju. Razgovarao sam sa nekoliko vrhunskih advokata, trenutno vršim još neke bitne konsultacije sa pravnim ekspertima i onda donosimo odluku o koracima koje ćemo poduzeti – kazao je Helez, koji očekuje da se o prisustvu obilježavanju 9. januara oglase i iz drugih državnih institucija.

Iz Tužilaštva BiH danas su kazali da sa partnerskim agencijama za provedbu zakona prate sva dešavanja koja mogu imati elemente krivičnih djela iz njegove nedležnosti.

Naslovna fotografija: Avaz

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Šta dalje čitati...
Share to...