Sarajevo
12

Social Media

Light
Dark

Bomba od 500 kilograma pronađena na stadionu bundesligaša

Nevjerovatna vijest nam stiže iz Njemačke. Neeksplodirana bomba američke vojske, iz Drugog svjetskog rata, nađena je na stadionu Mainza. Eksplozivna naprava od 500 kilograma nađena je tokom građevinskih radova u blizini stadiona. Naime, ova bomba je pronađena na MEWA Areni koja može primiti oko 33 hiljade navijača. Njemačke vlasti će evakuirati oko 4.600 stanovnika koji žive u blizini. Oni će morati napustiti svoje domove dok bomba ne bude otklonjena sa tog lokaliteta. Podsjetimo,ovo nije prva eksplozivna naprava pronađena u blizini stadiona, piše Avaz. Naime 15. aprila pronađena je mala bomba u blizini ovog istog mjesta, ali ona je bez problema uklonjena i nije predstavljala opasnost po ljude koji žive u blizini.  Njemački mediji prenose da utakmica protiv Kelna za vikend neće biti odgođena i odigrat će se bez ikakvih problema. Naslovna fotografija: Platforma X

Nevjerovatna vijest nam stiže iz Njemačke. Neeksplodirana bomba američke vojske, iz Drugog svjetskog rata, nađena je na stadionu Mainza. Eksplozivna naprava od 500 kilograma nađena je tokom građevinskih radova u blizini stadiona.

Naime, ova bomba je pronađena na MEWA Areni koja može primiti oko 33 hiljade navijača.

Njemačke vlasti će evakuirati oko 4.600 stanovnika koji žive u blizini. Oni će morati napustiti svoje domove dok bomba ne bude otklonjena sa tog lokaliteta.

Podsjetimo,ovo nije prva eksplozivna naprava pronađena u blizini stadiona, piše Avaz.

Naime 15. aprila pronađena je mala bomba u blizini ovog istog mjesta, ali ona je bez problema uklonjena i nije predstavljala opasnost po ljude koji žive u blizini. 

Njemački mediji prenose da utakmica protiv Kelna za vikend neće biti odgođena i odigrat će se bez ikakvih problema.

Naslovna fotografija: Platforma X

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Share to...