Sarajevo
24

Social Media

Light
Dark

Daleko od luksuza: Evo kako izgleda kuća Dine Merlina

Dino Merlin je sigurno jedna od najvećih i najvoljenih zvijezda na prostoru bivše Jugoslavije. Međutim, nebrojeno puta je dokazao da ga ni slava, ni novac nisu promijenili. A, jedan od dokaza je i to što nikada nije imao želju da napusti svoju rodnu kuću i preseli se u neko elitno sarajevsko naselje.

Kuća Dine Merlina i dalje se nalazi tamo gdje se rodio i odrastao, u jednoj maloj, strmoj sarajevskoj ulici.

FOTO: TIKTOK

Iako posjeduje brojne nekretnine, legendarni bosanski pjevač nikada nije poželio da napusti kraj u kome je odrastao, oženio se, dobio djecu… Iako je mogao da bira gdje će da živi, izabrao je mjesto na kome mu je srce zauvijek ostalo. Ulicu u kojoj su uklesani svi njegovi koraci koji su ga vodili od fabrike ležajeva “Vogošća”, u kojoj je nekada radio, do evropskih dvorana koje puni već decenijama.

Kuća Dine Merlina ne odudara mnogo od domova njegovih komšija, a prolaznici je prepoznaju po velikoj kapiji ukrašenoj bršljanom.

  • Čovjek može biti jednako sretan i u Minhenu i u Melburnu i u Bugojnu. Sreću nužno ne donosi mjesto boravka, a bogme ni bankovni račun. To je tajni sastojak života – izjavio je jednom prilikom Merlin, koji je očigledno najsretniji među svojim Sarajlijama, koji o njemu imaju samo riječi hvale.

Naslovna fotografija: Instagram

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Šta dalje čitati...
Share to...