Sarajevo
3

Social Media

Light
Dark

Smrt srpske pjevačice i dalje misterija: Umrla je u 39. godini, niko joj više ne spominje ime

Kada se pojavila na sceni Vukica Veljović privukla je mnogo pažnje, i pjesmama i prepoznatljivom crvenom bojom kose. Predviđali joj sjajnu karijeru, a vijest da je pjevačica iznenada preminula u svom stanu u Novom Sadu šokirala je sve. Izdala je tri albuma, a posebno su se izdvojili hitovi: “Suzama”, “Crnooki đavole” i “Luda noć”. Obećavajuća karijera je zaustavljena njenom iznenadnom smrću. Svi koje su je poznavali tvrde da je bila izuzetno dobar čovjek, a o njenom privatnom životu znalo se jako malo. U medijima je govorila samo o svojim pjesmama, a centar njenog života bio je sin Uroš. Vukica Veljović preminula je 1996. godine u svom stanu u Novom Sadu, a u ovom gradu je i sahranjena. Uzrok njene smrti ni danas nije otkriven, a niko od kolega nije zapjevao nijedan njen hit nakon smrti, niti je spominju u intervjuima. Pjevačica je potpuno zaboravljena, a njena smrt obavijena je velom misterije. Naslovna fotografija: printscreen/youtube

Kada se pojavila na sceni Vukica Veljović privukla je mnogo pažnje, i pjesmama i prepoznatljivom crvenom bojom kose. Predviđali joj sjajnu karijeru, a vijest da je pjevačica iznenada preminula u svom stanu u Novom Sadu šokirala je sve.

Izdala je tri albuma, a posebno su se izdvojili hitovi: “Suzama”, “Crnooki đavole” i “Luda noć”. Obećavajuća karijera je zaustavljena njenom iznenadnom smrću.

Svi koje su je poznavali tvrde da je bila izuzetno dobar čovjek, a o njenom privatnom životu znalo se jako malo. U medijima je govorila samo o svojim pjesmama, a centar njenog života bio je sin Uroš.

Vukica Veljović preminula je 1996. godine u svom stanu u Novom Sadu, a u ovom gradu je i sahranjena. Uzrok njene smrti ni danas nije otkriven, a niko od kolega nije zapjevao nijedan njen hit nakon smrti, niti je spominju u intervjuima.

Pjevačica je potpuno zaboravljena, a njena smrt obavijena je velom misterije.

Naslovna fotografija: printscreen/youtube

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Share to...