Sarajevo
3

Social Media

Light
Dark

Historijski uspjeh u Skenderiji: Hokejaši BiH slavili pobjedu

Hokejaška reprezentacija Bosne i Hercegovine pobijedila je večeras u Skenderiji Sjevernu Koreju (4:2) i osvojila zlato na Svjetskom prvenstvu divizije III B. Ovim trijumfom naša selekcija je osvojila promociju u diviziju III A u kojoj se nalaze Kirgistan, Luksemburg, Meksiko, Južnoafrička Republika, Tajland i Turkemnistan. Početak nije izgledao obećavajuće vodstvom Sjeverne Koreje nakon dvije minute igre. Gosti su imali prednost i nakon prve trećine (2:1). Međutim, na krilima Dine Čordalije i Andreasa Andrijaševića BiH je stigla do preokreta (3:2), a na startu posljednje trećine Denny Miškić je postavio konačnih 4:2. Podsjećamo, Svjetsko prvenstvo divizije III A igra se u martu u Biškeku, u Kirgistanu. Naslovna fotografija: ALFA TV

Hokejaška reprezentacija Bosne i Hercegovine pobijedila je večeras u Skenderiji Sjevernu Koreju (4:2) i osvojila zlato na Svjetskom prvenstvu divizije III B.

Ovim trijumfom naša selekcija je osvojila promociju u diviziju III A u kojoj se nalaze Kirgistan, Luksemburg, Meksiko, Južnoafrička Republika, Tajland i Turkemnistan.

Početak nije izgledao obećavajuće vodstvom Sjeverne Koreje nakon dvije minute igre. Gosti su imali prednost i nakon prve trećine (2:1).

Međutim, na krilima Dine Čordalije i Andreasa Andrijaševića BiH je stigla do preokreta (3:2), a na startu posljednje trećine Denny Miškić je postavio konačnih 4:2.

Podsjećamo, Svjetsko prvenstvo divizije III A igra se u martu u Biškeku, u Kirgistanu.

Naslovna fotografija: ALFA TV

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Share to...