Sarajevo
3

Social Media

Light
Dark

Vlada FBiH razriješila pravosnažno osuđenog suspendovanog direktora FUCZ Fahrudina Solaka

Vlada FBiH donijela je na telefonskoj sjednici odluku o razriješenju suspendovanog direktora Federalne uprave civilne zaštite Fahrudina Solaka, potvrđeno je za portal "Avaza". On je bio direktor FUCZ do podizanja optužnice u aferi "Respiratori", koja se tiče kriminalne kupovine respiratora. No, nakon suspenzije on je i dalje primao direktorsku plaću i zaradio je oko 100.000 KM. Inače, Fadil Novalić je osuđen na četiri godine zatvora, Fahrudin Solak na šest, a Fikret Hodžić na pet godina. Inače, Solak se danas trebao javiti na odsluženje kazne u Vojkoviće, no to je prolongirano do donošenja odluke o žalbi za odgađanje odsluženja kazne. Naslovna fotografija: Armin Durgut/PIXSELL

Vlada FBiH donijela je na telefonskoj sjednici odluku o razriješenju suspendovanog direktora Federalne uprave civilne zaštite Fahrudina Solaka, potvrđeno je za portal “Avaza”.

On je bio direktor FUCZ do podizanja optužnice u aferi “Respiratori”, koja se tiče kriminalne kupovine respiratora.

No, nakon suspenzije on je i dalje primao direktorsku plaću i zaradio je oko 100.000 KM.

Inače, Fadil Novalić je osuđen na četiri godine zatvora, Fahrudin Solak na šest, a Fikret Hodžić na pet godina.

Inače, Solak se danas trebao javiti na odsluženje kazne u Vojkoviće, no to je prolongirano do donošenja odluke o žalbi za odgađanje odsluženja kazne.

Naslovna fotografija: Armin Durgut/PIXSELL

1 komentar

  1. puravive reviews
    3 Marta, 2024

    This is an amazing page. The outstanding information reveals the owner's accountability. I'm in awe and eagerly await more amazing postings like this one.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Share to...