Sarajevo
11

Social Media

Light
Dark

Oglasili se iz FK Sarajeva: Senijad Ibričić ostaje suspendovan

Sportski direktor FK Sarajeva Senijad Ibričić dobio je suspenziju u trajanju od sedam mjeseci jer je bio inicijator spornih dešavanja na utakmici protiv Borca. Podsjetimo, fudbaleri Sarajeva su ove sezone napustili četvrtfinalnu utakmicu Kupa BiH, protiv Borca, jer su bili nezadovoljni suđenjem.  Senijad Ibričić i Ismar Mirvić su bili glavni akteri prekida tog susreta, pa ih je Fudbalski savez BiH kaznio zajedno s trenerom Simonom Rožmanom.  Mirviću je određena suspenzija od godinu, dok je Ibričić prošao za suspenzijom od sedam mjeseci. Čelnici Sarajeva uputili su žalbu na ovu odluku, pa je Mirviću kazna preinačena u uslovnu, a Senijadu je ipak potvrđena suspenzija na sedam mjeseci i on ne može obnašati nikakve funkcije unutar kluba do isteka ove suspenzije.  FK Sarajevo je jutros izdalo saopćenje u kojem su potvrdili ovu odluku. Naslovna fotografija: Instagram

Sportski direktor FK Sarajeva Senijad Ibričić dobio je suspenziju u trajanju od sedam mjeseci jer je bio inicijator spornih dešavanja na utakmici protiv Borca.

Podsjetimo, fudbaleri Sarajeva su ove sezone napustili četvrtfinalnu utakmicu Kupa BiH, protiv Borca, jer su bili nezadovoljni suđenjem. 

Senijad Ibričić i Ismar Mirvić su bili glavni akteri prekida tog susreta, pa ih je Fudbalski savez BiH kaznio zajedno s trenerom Simonom Rožmanom. 

Mirviću je određena suspenzija od godinu, dok je Ibričić prošao za suspenzijom od sedam mjeseci.

Čelnici Sarajeva uputili su žalbu na ovu odluku, pa je Mirviću kazna preinačena u uslovnu, a Senijadu je ipak potvrđena suspenzija na sedam mjeseci i on ne može obnašati nikakve funkcije unutar kluba do isteka ove suspenzije. 

FK Sarajevo je jutros izdalo saopćenje u kojem su potvrdili ovu odluku.

  • Fudbalski klub Sarajevo je potvrdio odluku Apelacione komisije NS/FS BiH o suspenziji Senijada Ibričića, na period od 7 mjeseci, počevši od 29. 03. 2024.Klub uvažava i poštuje odluke tijela NS/FS BiH, te u je skladu s njom g. Ibričić suspendovan od obavljanja bilo kakvih dužnosti unutar kluba na iznad navedeni period – potvrdili su s Koševa.

Naslovna fotografija: Instagram

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Share to...