Sarajevo
20

Social Media

Light
Dark

Rukometni “Zmajevi” danas putuju u Švicarsku na pripremni turnir

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine danas putuje u Švicarsku na „Yellow Cup“.

Ovaj turnir u Švicarskoj će izabranicima Irfana Smajlagića poslužiti kao posljednja provjera uoči Evropskog prvenstva u Njemačkoj. Organizatori su objavili i raspored mečeva.„Zmajevi“ će u četvrtak, 4. januara, igrati protiv Argentine, od 20 sati i 30 minuta.

Dan kasnije odmjerit će snage s domaćinom Švicarskom od 20 sati i 30 minuta, a zatim će u subotu odigrati meč protiv Rumunije od 14 sati.

Lijevi bek reprezentacije BiH Dino Hamidović se nada da će turnir u Švicarskoj poslužiti kao dobra uvertira za Evropsko prvenstvo, piše Avaz.

  • Treniramo jako dobro i sve ide po planu. Radimo dva puta dnevno, a pred nama je turnir u Švicarskoj koji će nam biti dobra uvertira za Evropsko prvenstvo. Dat ćemo sve od sebe da ostvarimo barem jednu pobjedu, ali zašto ne i da iznenadimo reprezentaciju Holandije – kazao je Hamidović.

Nakon turnira u Švicarskoj, izabranici Irfana Smajlagića otputovat će u njemački Manhajm, gdje će igrati susrete grupe E na Evropskom prvenstvu. Zmajevi su na Euru u Njemačkoj u grupi sa Švedskom, Gruzijom i Nizozemskom.

Naslovna fotografija: Facebook Rukometna reprezentacija BiH

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Šta dalje čitati...
Share to...