Sarajevo
21

Social Media

Light
Dark

Veliki jubilej: Mladi metalac proslavio 70. rođendan

Na Festivalu folklora u Hadžićima na Dan državnosti naše zemlje predstavilo se 11 bosanskohercegovačkih kulturno-umjetničkih društava. Kulturno umjetničko društvo “Mladi metalac” iz Hadžića proslavilo je 70. rođendan.

Tradicionalno su održali manifestaciju Festival folklora u Sportskoj dvorani u Hadžićima 25. novembra na Dan državnosti Bosne i Hercegovine i tako čestitali ovaj praznik “svojoj jedinoj domovini”.

Na Festivalu foklora u Hadžićima predstavilo se 11 bh. kulturno-umjetničkih društava. Osim domaćina, KUD-a Mladi metalac, učestvovali su: KUD “Azot” Goražde, OKC “Bosna Art” Stjepan Polje, BZK “Preporod” Vitez, KUD “Daire” Sarajevo, KUD “Mirsad Hajduković” Breza, KUD “Bjelašnica” Pazarić, UG “Ajvatovački biseri” Prusac, KUD “Igman” Hadžići, KUD “Ivan planina” Tarčin i KUD “Plamen” Zenica, piše Oslobođenje.

Sabahudin Hodžić, predsjednik i umjetnički direktor KUD-a “Daire” Sarajevo, rekao je da je velika čast za njega i članove KUD-a “Daire” što su učestvovali na ovom festivalu i proslavili rođendan prijateljskog društva KUD-a “Mladi metalac”.

  • Na zadnjoj probi sam rekao našim plesačima da idemo kod pravih prijatelja sa kojim ćemo najvjerovatnije napraviti bratimljenje. Želim da moja djeca kada mene više ne bude, cijene i uvažavaju onio što čine u Mladom metalcu, kazao je Hodžić.

Naslovna fotografija: Oslobođenje

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Šta dalje čitati...
Share to...